• Lehet-e immunbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem 2 éves korában került bölcsődébe. Az első évben havi gyakorisággal volt megfázva, ilyenkor gyakran lázas volt, két alkalommal hasmenés is jelentkezett, majdnem kiszáradt. Kórházba nem került. Kell-e immunbetegségre gondolni, emiatt kivizsgálni?

        WEBBeteg szakértő válasza a immunbetegség témában

        A frissen közösségbe kerülő gyermekeknél az első évben 8-12 enyhébb fertőző betegség elfogadott, így tanul meg védekezni ellenük, hogy legközelebb ne, vagy csak jóval enyhébb formában betegedjen meg. Ezek többsége vírusfertőzés. A hasmenés, esetleg hányás a gyermekközösségek vírusfertőzéseinek gyakori tünetei. Ha a visszatérő fertőzések közt nincs súlyos, kórházi kezelést igénylő, életet veszélyeztető vagy gyakori gennyképződéssel járó, akkor súlyos immunhiányos betegség kizárható. Nem kell tehát emiatt felesleges vizsgálatokkal terhelni a gyermeket. Az egyes betegségek kapcsán saját gyermekgyógyászuk szólni fog, ha valami aggasztóbb a szokványosnál.

        Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-04 11:21:35; Megválaszolva: 2011. július 26., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: