• Nemi betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A múlthéten voltam nőgyógyásznál,mert visszahivott. Mivel külföldön történt,annyira nem értettem mi a bajom. A lényeg,hogy kúpot irt fel (Flagyl a neve).Azelőtt semmi tünetem nem volt,a szövetminta eredmény után hivtak vissza,és mióta szedem a kúpot,égő,viszkető érzésem van altájon,gombára gyanakodtam,mivel már voltam az is. Olvasván a kúp papirját,ezt egy szexuális úton terjedő betegségre irják fel.Fogalmam sincs hogy mi lehet ez.Az orvos csak annyit mondott hogy nem komoly.De azért mégsem kellemes az a tudat,hogy elkaptam vmit.Régóta vagyok a párommal és szeretkeztünk már óvszer nélkül is,lehet hogy tőle kaptam el és ő tünetmentes?Mindenesetre ő is elmegy orvoshoz,biztos ami biztos. A kérdésem a következő:Mi lehet ez a betegség,mit lehet róla tudni? Köszönettel:J

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Flagyl kúpot anaerob bakteriális vaginosisra és Trichomonas vaginalis fertőzésre szokták felírni. Egyik sem komoly fertőzés, és a férfiaknál sokszor panaszmentes. A bakteriális vaginosisnál a normál baktérium flóra anaerob baktériumai szaporodnak el, melyet az ondó lúgos vegyhatása és a tamponhasználat is elősegít. A vegyhatás lúgossá válása hajlamosít a Trichomonas fertőzésre is. Mindkettő antibiotikummal gyógyítható.

         Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-21 22:02:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: