• AIDS - Elkaphatom-e a fertőzést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Intravénás drogfogyasztó vére került a kenyeremre jelentős mennnyiségben, amit megettem. Elkaphatok így bármilyen fertőzést (pl:AIDS, hepatitis)? Kell attól félni, hogy ha például, vér kerül élelmiszerre? El lehet kapni betegségeket (pl. AIDS)? Köszönöm a válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a AIDS témában

        Kedves Kérdező!

        Egy minimális esélye van a ferzőzésre, különösen, ha a szájában valamilyen sérülés volt (nem ép a nyálkahártya). Ha aggódik az említett betegségek miatt, kérjen ezek irányában vizsgálatot. Ha lehetséges, a vértulajdonosát is vizsgálják meg. Saját érdekében próbálja meg a jövőben elkerülni az ilyen helyzeteket.

        Dr Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-09 12:27:13; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: