• Kullancs mégegyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen korábbi válaszát. Még egy kérdésem lenne. Lehet-e gond abból, hogy ha most adatom be az oltást és azelőtt megcsíp egy fertőzött kullancs mielőtt megszerezném az immunitást . Ilyenkor az oltás felerősítheti-e a betegség lefolyását vagy nincs rá hatással. Köszönettel T.Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancsfertőzés témában

         

        Kedves Kérdező!

        Alapimmunizálásra vannak hagyományos, lassabb és gyorsított sémák (Ilyen az 1., 7. és 21. napon adott oltás). Ilyenkor már a gyors ajánlott, ha nyári természetjárást tervez. Ha az alapimmunizálás 2. oltását már megkapta, nincs gond, van védettség. Ha az elsõ oltás után megcsípi a kullancs, mielõbb be kell adni a másodikat és akkor sem várható gond. Az oltás semmiképp nem erõsítheti fel a betegség hatását, csak gyengítheti, ill. megelõzi.

        Dr. Gócs Viktor infektológus 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-30 11:04:27; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: