• Fertőző vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Lassan egy éve volt egy komolynak ígérkező kapcsolatom , ami hamar véget ért!Én megbíztam a partnerem és nem védekeztünk! Az aktus után 3nappal hirtelen beköszöntött az ősz és nem voltam kellőképpen felöltözve és nagyon hideg volt már késő éjszaka! Aznap hajnalban magas lázra kelltem és iszonyatosan fájt a torkom és nehezen nyeltem! Miután elmentem házi orvosomhoz ,aki mandula gyulladást állapított meg ,holott egyszer már kiműtőtték és csak egy csonk nőt vissza! Majd egy hónapra rá kialakult Nálam egy hüvelygombás fertőzés ,amit nagyon nehezen kezelt ki az orvosom!Közben rá félévre meg megműtöttek méhszájsebre! Napokban tudtam meg ,hogy milyen volt az a férfi valójában akinek odaadtam magam ,sajnos havi gyakorisággal váltogatta a partnereit! Megfordult a fejemben ,hogy elmenjek HIV tesztre!Utána jártam a HIV fertőzőttség tüneteinek és nagyon megrázott amiket olvastam! Fél éve egy gyönyörű párkapcsolatban élek és rendszeres nemi kapcsolatunk van! A Páromon ilyen tünetek nem jelentkeztek egyszer sem! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz , hogyha a Párom eddig teljesen tünet mentes volt akkor valószínű , hogy csak egy megfázásról volt szó? A Szövettanomból lehet gyanítani a HIV fertőzőttségre? Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a HIV fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A mandulagyulladás, megfázás vagy gombás hüvelyfertőzés HIV- fertőzés nélkül is kialakulhat. Panaszai hátterében állhat átmeneti immungyengeség, akár a stressz is. A HIV fertőzöttséget csak vérvizsgálat alapján lehet megállapítani. Az ÁNTSZ megyei és fővárosi intézeteiben, a bőr- és nemibeteg gondozó intézetekben végeznek HIV tesztet. Saját megnyugtatására menjen el és kérjen vizsgálatot. Addig is erősítse immunrendszerét vitaminokkal, gyümölcsökkel, sok mozgással.

         

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-29 15:43:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: