• Új influenzatörzsek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A TV-ben hallotam, hogy az influenzanak új törzsei jöttek létre, és meg is változtatják az óltóanyagokat. Érdemes-e ezt az új védőoltást beadatni 2,5 és 5,5 éves gyerekeknek. Ha igen, mikor és hogyan lehet hozzájutni? Köszönöm előre is válaszát. Tisztelettel: Enikő

        WEBBeteg szakértő válasza a influenza védőoltás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképpen érdemes beadatni kisgyermekeknek is, számukra is rendelkezésre áll alkalmazható oltóanyag. A kicsik nemcsak nagyon betegek tudnak lenni, de közösségeik révén (bölcsi, ovi, iskola) az influenza terjesztésében is nagy szerepet játszanak, veszélyeztetve pl. egy krónikus beteg nagyszülőt. (Akit persze szintén ajánlott beoltani!) Az oltóanyagról, ami várhatóan 2-3 hét múlva kapható, a házi gyermekorvosoknál kell érdeklődni. Ők írják fel és adják be.

        Dr. Gócs Viktor  infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-19 23:20:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: