• Belső övsömörre milyen kezelést javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Belső övsömör esétén milyen ellátás ajánlott??? Köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a övsömör témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az övsömör övszerűen elhelyezkedő hólyagokkal jelentkező bőrbetegség. A hólyagok leszáradását követően az érintett terület fájdalma jelentkezhet, az a postherpeticus neuralgia (vagyis a herpes zoster fertőzés után fellépő idegi eredetű fájdalom). Előfordulhat, hogy a betegség hólyagok nélkül lezajlik és ezt a rejtett jelentkezést követi ugyanaz a jellegzetes fájdalom. Azt feltételezem, Ön ezt érti belső övsömör alatt. A kezelést ideggyógyász vezeti, elsődlegesen az idegrendszerre ható gyógyszeres kezeléssel.

         Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-17 14:05:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: