• HPV okozhatja a régóta tartó folyást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 18 éves vagyok, augusztus hónapban mentem el először nőgyógyászhoz, általános vizsgálatra, és gyógyszert felíratni! A doktorúr megvizsgált, rákszűrés és ultrahangos vizsgálat is volt, de azt mondta minden rendben...mégis nagyon régóta van folyásom(már majd másfél éve), elég kellemetlen mennyiségű, eddig színtelen, vagy néha sárgás színű volt, most amióta az orvosnál voltam, és elkezdtem szedni a Belara nevű fogamzásgátló gyógyszert, azóta ez a folyás sűrűbb, és barnás, néha egészen sötétbarnás-sárgás színe van. A gyógyszer szedése óta a vizeletem csípős szagú, sokszor a folyásomnak is kellemetlen szaga van. Tegnap este jött meg először azóta hogy szedem a gyógyszert, de az eddigihez képest ez is megváltozott, most sötét barnás, bordós színű nagyon sűrű a vérzésem, és elég kevés...eddig viszont normális mennyiségű volt, és rendes, piros színű. már 5 napja nem szedem a gyógyszert a 7 napos szünet miatt, a tünetek, a szagok mégse múlnak! Ez miért lehet? Mitől változhattak a dolgok ennyit? a gyógyszer okozza? Valamint a héten újra elmentem a nőgyógyászhoz, leadni a vér és vizeletvizsgálat eredményét, ahol mindent rendben talált, a szűrővizsgálat eredményét is megkaptam, viszont annyit mondott az orvos hogy van egy kis HPV fertőzésem, de semmit se mondott hogy ez ellen mit tehetnék! Tudna valamit ajánlani hogy megszüntessem a fertőzést és ne is térjen vissza? Talán ez okozhatja a régóta fennálló folyást is. Ha ez a fertőzésem van, akkor a barátomat is kezelni kell? Meg tudom szüntetni teljesen a fertőzést visszafertőződés veszélye nélkül? Régóta van már a folyásom és bár eddig szaga nem volt, nagyon kellemetlen és szorongással tölt el, nagyon jó lenne ha végleg meg tudnám szüntetni a panaszokat! Válaszát köszönöm! Veronika

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hormonális fogamzásgátló megváltoztatja a hüvelyi vegyhatást, így más kórokozók szaporodnak el, mely miatt szagos lehet a folyás. A kevesebb menstruációs vérzés teljesen normális, mert nem épül fel annyira a méhnyálkahártya, mint fogamzásgátló hatása nélkül. A HPV fertőzésre sajnos nincs gyógyszer, ha tüneteket okoz, akkor kezelhető különböző ecsetelőkkel, de a HPV-fertőzés nem okoz hüvelyi folyást. A partnere védelme miatt használjanak gumióvszert!

         Dr. Bodnár Edina



        Kérdés: 2008-09-12 15:59:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: