• lymphocyta érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Vérvizsgálaton voltam,és a Lymphocyta értékem 49% ez nagyon magasnak számít,és mit jelenthet?ezen kívül még HDL koleszeterin értékem 2,2 a többi érték normális. Az elmúlt napokban gyomor és hasi görcsös panaszaim vannak puffadással,összefüggés lehet a kettő között? köszönöm válaszukat

        WEBBeteg szakértő válasza a lymphocyta témában

        Tisztelt kérdező!

        Egy vírusos fertőzés is megemelheti a limfocitaszámot, ami állhat a panaszai mögött. A HDL-koleszterin az ún. jó koleszterin, ami ha alacsony az értéke, akkor jelent problémát, mert az érelmeszesedés kockázata nő.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-03 13:34:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:26

        Tudjon meg többet: lymphocyta
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Csináltam egy nagy butaságot ! Az M3as metró aluljárójában leesett az almám a földre, gurult egy kicsit, aztán felvettem. Nem dobtam ki, hanem áttöröltem kézfertőtlenítővel és utána vagy 50szer átöblítettem vízzel,...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Azzal a kérdésemmel fordulnék Önhöz, hogy a napokban elvágtam a kezem és a hogy korábban is zsebkendőt vettem ki egy bontatlan csomagból és rászorítottam a vérző sebre , de mikor rászorítottam akkor vettem észre , hogy...
        Tisztelt Doktor úR Dèkány Krisztina vagyok 41 èves. Lassan 2 ève jelentkezett az első tünetem a torokfájás, vègig mentem a parkettán akár nyáron is a 40 fokban ès megfájdult a torkom. Ezt követően jöttek a tèli hònapok ès rögtön...
        Üdvözlöm! Azzal fordulnék Önhöz, hogy ma délelőtt a 12 és 3 éves gyerekeim a szomszédban játszottak a gyerekekkel, ahol 5 nemrég született kiskutya is van (bár ezt nem is tudtam előtte). A nagyobb elmondta, hogy ő is megsimogatta az egyiket,...
        Varicella ellenanyagszűrés Kislányom szeptemberben kezdi az óvodát. Tudomásom szerint nem voltam kiskoromban bárányhimlős, de mivel később babát szeretnénk, ezért elvégeztettem az ellenanyagszűrést , melynek az eredménye számomra nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Családomban "pusztít" az általában csak gyerekeket megbetegítő kéz-láb-száj szindróma. A fél ill. két éves fiam és a feleségem megbetegedett, én és édesanyám pedig valószínűleg hordozók vagyunk. Édesanyám...
        Tisztelt Doktor Ur!8 éve non Hodgkin lymf. CLL B kissejtes beteg vagyok. 4 éve kaptam R-FC kezelést, azóta szinte nincs immunrendszerem./évente többszöri tüdőgyulladás, krónikus arc és egyéb üreggyulladás/1 évvel a kezelés után kaptam...
        Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Olyan kérdésem lenne hogy múlt héten elkezdtem egy (lúgosításos) szódabikarbónás kúrát minden reggel egy pohár víz kávéskanál szódabikarbóna bele és 10 percre rá egy pohár citromos víz. A 4. napon...
        Tisztelt doktor nő/úr! Lenne egy olyan problémám hogy nyáron a kutyámat felvettem és akkor eléggé szétkarmolta véletlenül a combomat. Talán még vérzett is egy kicsit de nem igazán foglalkoztam vele a karmolás pedig eltűnt! De talaláltám...
        Tisztelt Lakos András! Mit gondol azokról a véleményekről, amelyek szerint a Lyme-fertőzés okozhat ALS-t, ill. hogy - ez egy másik vélemény - az ALS valójában nem egy betegség, hanem a Lyme-kór "szövődménye". (vagyis valójában Lyme) Több...
        Tisztelt doktornő.. Problémám 1 hónapja kezdődött.. Nyaki nyirokcsomóim állkapocs alsó részétől egészen a nyak aljáig megdagadtak.. Mandulám fáj haragvörösek jobb mandulám erősen lilás fájdalmas.. Zinnat ,Dalacin kezelés nem járt...
        Tisztelt Doktor úr! Az alábbiakban szeretném segítségét kérni: A panaszaim 2015 tavaszán kezdődtek hosszan elhúzódó atipusos tüdőgyulladással (legalábbis ezt diagnosztizálták), makacs köhögéssel. (Két hetes antibiotikum után is még...
        Tisztelt Doktor Nő! 27 éves nő vagyok. Február elején borzasztóan elkezdett fájni a nyakam jobb oldala. Olyannyira, hogy fájdalomcsillapítót kellett bevennem, mozgásra, légvételre, minden rezzenésre fájt. 2 nap után azonban, mintha elvágták...
        Kedves Doktornő/úr! Ötéves kislányom hátsó nyaki részén folyamatos nyirokcsomó megnagyobbodás tapasztalható (szinte láncban). Már 1 éves korától – vékony testalkata miatt – kitapintható volt, mindig borsószemnyi vagy az alatti...
        Tisztelt Doktor Nő! 2016.02.07-én (vasárnap) este észleltem egy duzzadt nyirokcsomót a jobb oldalon combtő - lágyék részen, mely a jelenlétét kivéve egyéb tünetet nem okoz (illetve néha nagyon enyhén fáj). Lábamon gyulladás illetve...
        Az egyik ismerősöm Aids stádiumban van. Nem hajlandó kezelésre járni. Semmivel nem tudom rávenni hogy járjon kezelésre. Konditerembe szeretne járni, úgy gondolja hogy az majd segíteni fog. Dorkor úr szerint a kondi terembe járás...
        Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges e az,hogy a második hív tesztem is negatív,de mégis fertőzött lennék? Mert azt olvastam,hogy van akinek nem termel ellenanyagot a szervezete vagy nagyon keveset csak,és emiatt mindíg...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Körülbelül 11 éves korom óta a nyaki nyirokcsomóm állandó jelleggel megvan duzzadva. Fájdalmatlan, viszont elég nagy.Voltam vele több helyen is kivizsgáláson, de semmire nem jutottak az orvosok. Egyik helyen azt...
        Jónapot! Olyan problémával szeretnék önhöz fordulni, kiskorom óta szenvedek az Afta nevezetű "betegségtől". Egy ideig elmúlt, aztán az utóbbi időben, szinte rendszeressé vált. Nem egy, egyszerre 2-3 afta is kialakul a belül az arcom,...
        Üdvözlöm! Pár napja duzzadt a jobb oldali ágyék nyirokcsomóm és nyomásra fáj. Mikor és milyen orvoshoz fordulhatok ezzel a panasszal? Illetve mi lehet a baj? Köszönöm válaszát!