• Herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ajakherpeszem általában külföldi utazásaim során jön elő. Mi ennek az oka és hogyan előzhetném meg? Köszi

        WEBBeteg szakértő válasza a ajakherpesz témában

        A visszatrérő ajakherpeszes panaszok fő kiváltója a stressz. A hosszabb utazások, a készülődés, az izgalmak, a fizikai igénybevétel mind megnövekedett pszichés terhet jelentenek, ez a szervezet számára olyan stresszhelyzet, ami az immunrendszer gyengítésén keresztül lehetőséget teremt a herpesz kiújulására. Amit tehet: a legkoraibb bevezető tünetek észlelésekor (bizsergő-viszkető érzés, fájdalom az ajkakon) mielőbb el kell kezdeni a vírusellenes kenőcs használatát, amit korábban bizonyára már alkalmazott.

        Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-12 14:28:50; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: