• HIV gyorsteszt gumikesztyű csere

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy hordoz-e fertőződési kockázatot az előttem levőktől, ha ujjbegyből történő HIV gyorsteszten az orvos cserél gumikesztyűt, de a szúrás előtt kesztyűben használja ugyanazokat a tárgyakat (pl. toll, bélyegző), amelyeket vérvétel után is megfog szintén ugyanabban a kesztyűben. Azért merült fel bennem a kérdés, mert ujjbegyből történő vérvétel esetén nagyobb esélyt látok arra, hogy a kesztyűre vér kerüljön, aztán egy tollra, bélyegzőre, és utána a kesztyűcsere nem sokat számítana.

        Dr. Pék Tamás válasza a HIV témában

        Tisztelt Kérdező! A fent leírt mód nem jelent kockázatot (ilyen módon még sosem történt fertőződés), a szűrésekkor teljesen biztonságban van! Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. szeptember 07., 09:15; Megválaszolva: 2017. szeptember 10., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: