• nyirokcsomó/fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Már kérdeztem a nyirkcsomóimmal kapcsolatban .Lassan 3 hónapja meg vannak duzzadva.De mivel mononukleózist diagnosztizáltak nálam akkor megnyugodtamDe egészen idáig csak értékenyek voltak és semmi fájdalommal nem járt.Most viszont hónapok elteltével elkezdett fájni a nyakam egyik fele vagyis inkább ilyen húzó/zsibbadó szerüen ami inkább csak idegesít,hogy mitől lehet ez .Egyébként mindkét oldalon van nyirokcsomóm . Ön szerint menjek vissza az orvosomhoz?Félek hogy már nem vesz komolyan mert már többször voltam nála a nyirokcsomók miatt csak most megijeszt hogy miért most kezd el fájni a nyakam egyik oldala

        Dr. Pék Tamás válasza a nyirokcsomó, EBV témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben új tünete jelentkezik, mindenképpen menjen vissza háziorvosához. Ha kétségessé válna a diagnózis, (azaz hogy a tünetek mögött esetleg nem csak a mononucleosis áll), akkor előfordul hogy sebészi úton eltávolítanak egy nyirokcsomót és szövettani vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben ez tényleg indokolt, háziorvosa tovább tudja küldeni a megfelelő szakemberhez. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. június 11., 17:00; Megválaszolva: 2017. június 19., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: