• Hpv 51 16

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel. 30éves férfi vagyok tavaj augusztusban barátnőmnek szex közben fájdalma let elment orvoshoz ami hpv 16os vírust mutatót ki. És utána meg egy alfajt azt mart nem tudom milyen volt. Azóta megmutotek mert kóros sejtburjanzas indult és egy kúp alakú valamit kimutotek.most volt nőgyógyásznál újabb kennetet vetek. Az orvos mondta neki hogy nagyon szép a méh fala reméljük jó lesz az eredmény is. Na most én is voltam 2hete nekem 51es let márt rég ota olvasgatok mert ő engem hibaztatot. De nem tettem olyat és nagyon buntodatom van hogy tőlem van és ő is ezt állítja tőlem van.12éve vagyunk együtt 4-5 éve pár hónapot külön voltunk és neki volt egy úgymond komolyab kapcsolata míg nekem csak egy éjszakás tudom hogy atol is lehet.de ara lennék kíváncsi valójában ha én lennék a ludas akkor nem ő neki is 51esnek vagy ép nekem 16oknak kenne lennie? Ez hogy is van? Még azt is olvastam hogy orálisan is fertőz na most ha én letem volna és sokar a szájában nem kellet volna problémának jelentkeznie.mert inkább orális volt mint maga a szex. Nagyon fontos lenne a válasz mert úgy jelentősége nem volna csak a bűntudat kínoz mivel műtétek és ez nagyon bánt. De az a lényeg hogy elmuljon és mint keten egységes legyünk. Ja és hozzá tenem augusztus óta még csak egy csók sem több nem történt ne hogy vissza fertőzés legyen. És a hpv 51nálam mennyi idő alatt múlik majd el azt tudom nincs rá gyógymód csak a vitamin és utána ha tiszta vagyok akkor esetleg az oltás. Amúgy egesegesnek tartom magam ha vissza gondolok közel 3éve meg csak egy megfazasom sem volt és soha egy szemölcs egy csuz semmi bőr betegség az előtt meg semmi komoly csak megfazas. Nagyon remélem tudnak kielégítő választ írni. És a férfiaknál meddig lapandhat és az egészséges szervezet. Maximum egy evalat legyozi nem? Ezt is csak olvastam.és ezek egy csoportban vannak a 51 és és 16 hogy lehet hogy különböző a fertozesunk? Köszönöm

        Dr. Bodnár Edina válasza a HPV témában

        Sajnos nem mindig tudják kimutatni és tipizálni a HPV vírusokat, lehet hogy önben is a 16-os is benne van, és fordítva. A vírus 8-10 évig is lappanghat, és csak utána okoz(hat) elváltozást, így nagyon nehéz visszavezetni a fertőzést valakire. A lényeg az, hogy mindketten meggyógyuljanak, és ne fertőzzék vissza egymást.


        Kérdés: 2017. június 09., 21:59; Megválaszolva: 2017. június 28., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        TISZTELT DOKTORÚR! Május 22.én történt a párommal oràlisan kényeztettük egymàst.Nem ért ondò a számhoz,akkor volt herpeszem,remélem ahoz sem,az elövàladékot is kiköptem...most az eset utàn 6.héten voltam nála..nem történt semmi szex,de...
        Tisztelt doktorur! Azt szeretnem megkerdezni,hogy csòkvagy oralis szex nel ha ondo nem er a szankhoz vagy a huvelybe,fertozhetunk e hiv virussal? A párommal oralis szex tortent csak,de most hetfon jottem hozza,este diclofenac kremmel kentem be a fajos...