• fertőzött lehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktorúr! A multkor nagyon bele feledtkeztünk a párommal,a csókolózásba,majd orálisan elégítettük ki egymást,ami azért gond,mert még igazan nem tudtam meggyőzni hogy menjen el hív tesztre,mert fél éve ismerem de távol élünk és nem sokat találkozunk..náluk aludtam és fokhagymás piritóst ettünk ami kicsit felmarta a szám,nyelvem.és kicsit kisőbb volt,az orális kényeztetés..előváladékot kiköptem ugyan és ondót sem valószínű hogy nyeltem,de nagyon félek hogy mi lesz ha mégis elkaphattam a hív fertőzést.Nyál is fertőz ha sebre kerül?Mert,hogy az ő nyála ráfolyhatott a gáttol lentebb való kis repedésemre. Én voltam már tavaly 3 teszten,nem váltogatom partnereim,csak rettegek a vírustól mióta nagyobb trauma ért,eddig negatív volt,viszont most nagyon félek már elmenni tesztre.A párom reggelente erősen fuldokolva köhög,szinte hányingert kap.. nemrég szembesültem vele hogy sajnos iszik és nagyon sok cigit elszív ..Ön szerint kaphattam így virust? köszönöm válaszát! Tisztelettel.

        Dr. Pék Tamás válasza a HIV, AIDS témában

        Tisztelt Kérdező! Ezek alapján nem kapta el a fertőzést. Nyállal semmiképpen sem terjed, mert nincs a nyálban vírus. A reggeli fuldokló köhögés miatt lehet hogy szükséges lenne a párjánál egy orvosi vizsgálat, nincs-e krónikus tüdőbetegsége, de ez a tünet nem a HIV betegségre jellemző. Szerintem megnyugodhat, nem betegedett meg. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. május 22., 06:42; Megválaszolva: 2017. május 24., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: