• Lyme v. SM ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr ! Kérdésem a következő lenne Lyme beteg vagyok vagy sm tüneteim vannak ? Tüneteim tavaly nyáron kezdetők: -Beszéd zavar -Kettős látás -először a bal kezemen 3 új zsibadt majd a jobb kezemen is. -folyamatosan van nyirok csomóm. van mikor fáj is. -fáradékonyság -olykor mozgás koordinációs probléma -volt egy időszak mikor alvás zavarom volt. -szédülés, fejfájás -feledékenység -érzékeny bőr felület (fáj, tű szúrás érzet) Kaptam 4 napos szteroid kúrát ami hatására nem csökkent a tünetem inkább erősödött ! 1 hónapja volt tesztem Liquor összfehérje: 39mg% Liquor albumin: 29,9 mg/dl Liquor IgG: 6,15 mg/dl Serum albumin: 6220 mg/dl Serum IgG: 1210 mg/dl Albumin hányados: 208,0 IgG/albumin index: 1,05 SDS-page immunelektroforézis és izoeletromos fókuszálás: OGP Definítív Vélemény: VLG Intakt, Intrathecalis IgG szintézis igazolt. 2 hetes tesztem: mellékelem kép Várom válaszát Üdv: Indira

        Dr. Lakos András válasza a lyme témában

        Egy éve taró tünetek esetén az IgM pozitivitás és IgG negativitás kizárja a Lyme betegséget. A definitív OGP az SM mellett szól, de önmagában ez még nem elég a diagnózis kimondásához.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2017. április 30., 18:07; Megválaszolva: 2017. május 04., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: