• Veszettség elütött állattól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A kérdésem valószínűleg logikátlan, de az lenne, hogy már korábban elütött állaton (róka, stb) való áthajtással tovább lehet-e vinni az autó kerekével pl. a veszettséget az udvarba? Amikor csak lehetséges vezetés során kikerüljük, de ez előfordult, hogy szembe érkező autó miatt nem lehetséges. Így esetleg jelenthet az gondot, hogy miután édesapám megvágta a kezét, összeszedte fűnyírás után a füvet, amin korábban beállt kocsival, miközben aznap nem tudott kikerülni egy elütött állatot? Vagy ha kisgyerek játszik utána a földön a fűben? Tudom, hogy a veszettség az állat nyálának friss sebbé való kerülésével terjed, ez alapján így akkor nem lehet gond a kocsi kereke? Köszönöm válaszát!

        Dr. Pék Tamás válasza a veszettség témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyen módon nem terjed a betegség, efelől megnyugodhatnak, ahhoz direkt kontaktus lenne szükséges. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. április 30., 13:32; Megválaszolva: 2017. május 01., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: