• Antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Megkaptam a napokban a válaszát kérdésemre a clostridium fertőzésen átesett kisfiamra,aki 3 éves,gyógyultnak tekinthető,köszönöm.Kérdésem még az lenne,melyek azok az antibiotikumok amelyetől óvakodjunk és újbóli kiújulást eredményezhetnek,milyen származékok? Bár mindent megteszünk,hogy ha lehet ne kelljen kapnia semmit.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a Clostridium difficile témában

        Tisztelt Kérdező! Elsősorban az ún. széles spektrumú, azaz többféle kórokozókkal szemben hatékony antibiotikumok, valamint az epén keresztül kiválasztódó antibiotikumok esetén nagyobb a kockázat. Ilyenek például bizonyos béta-laktám antibiotikumok. Ugyanakkor olyan betegség esetén, amikor valóban szükséges antibiotikum, akkor nem lehet akadálya a félelem a Clostridiumtól. Gyermekkorban egyébként is ritkán szokott visszatérni a betegség. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. április 26., 15:21; Megválaszolva: 2017. május 01., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: