• Staphylococcus aureus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámat (72 éves)2015. 09. 14-én műtötték,bal lábába csípőprotézist kapott (előtte a jobb lábába is kapott - azzal nem volt probléma). Sajnálattal tapasztaltuk hogy a műtét közben"mütétéi fertőzést" (kezelőorvosa szavaival) is kapott. 2015. 10. 19-én vizsgálatokkal bizonyították, hogy staphylococcus aureus baktérium fertőzéssal állunk szemben. ekkor 3 szerre volt rezisztens. Azóta sajnos többet volt kórházban mint itthon. Jelenleg február 10-e óta kezelik a Traumatológián (ott is műtötték) kivették a régi protézist és egy anitbiotikumos cementes helyfenntartó protézist tettek be neki. a tegnapi orvosi találkozás során az eredményeket látva (pontosan nem tudtam megnézni) már sokkal több szerre volt ellenálló a fertőzés. A kezelőorvos pedig csak annyit tudott mondani, hogy "bármi megtörténhet". Hozzá kell tennem, hogy anya cukorbetegséggel is küzd, de talán erre nincs hatással. vagy mégis? A kérdésem az lenne, hogy ebből a fertőzésből alakul ki az MRSA? És azon már nem lehet segíteni? Ön mit tanácsol, hova lehetne elvinni anyát további kezelésre? Vagy melyik kórház, melyik osztályával érdemes felvenni a kapcsolatot???? Válaszát előre is köszönöm, egy kétségbeesett család nevében.

        Dr. Lakos András válasza a MRSA témában

        Minden kórháznak van infektológus konziliáriusa. Sajnos, elég gyakori, hogy megfeledkeznek erről. Pedig itt profi szakemberre van szükség, mert a közönséges antibiotikumok ilyen helyzetekben hatástalanok. Az infektológus gyakran megfordítja a beteg sorsát. Lépjenek minél hamarabb, legyenek erőszakosak, követeljék a konziliáriumot! A kérésüket nem tagadhatják meg. A cukorbetegség sajnos súlyosan rontja az immunitást és hajlamosít a műtéti fertőzéses szövődményekre.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2017. április 19., 16:19; Megválaszolva: 2017. április 19., 18:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: