• Bexsero védőoltás csecsemőknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Lakos Doktor Úr! Gyerekorvosunk javasolja a Bexsero védőoltás beadását 8 hónapos kisgyerekünknek. Más nem kötelező védőoltást is beadattam, (Neisvac C-t), azzal semmi problémánk nem volt. Olvastam az Ön cikkét, hogy milyen veszélyes mellékhatásai lehetnek a Bexsero-nak és elbizonytalanodtam, hogy valóban jót teszek-e, ha beadatom. A véleményét szeretném kikérni, hogy érdemes-e beadatni a Bexsero-t? A mellékhatások, a kawasaki-betegség (ha bekövetkezne) mikor lép fel, közvetlenül oltás után, vagy akár pár hét múlva is kezdődhet és hogyan? A lázreakció meddig tart, pár napig is tarthat? Csecsemőkön "tesztelték" ezt az oltást? Engedje meg, hogy egy korábban olvasott cikkel kapcsolatban is kérdezzek. A cikk ez volt, idézem: "Tisztelt Szakértő! 20 hónapos unokám kb 1 hónapja Bexsero oltást kapott ,ami után először láz jelentkezett ami elmúlt ,de rá 1 hét múlva állandó hőemelkedés jelentkezett ami már több mint 10 napja tart. Az állandó hőemelkedés miatt a gyerekorvos csak nagy unszolásra küldte vizelet vizsgálatra ,de amikor ezt megtudtam szóltam a fiamnak ,hogy menjenek vissza és kérjenek vérvételre is beutalót amire az volt az orvos reakciója ,hogy most az a protokoll hogy csak tartós 38 C feletti láznál kell vérvételre beutalni a gyermeket,de azért adott beutalót. A vizelet lelet negatív lett viszont a vér lelet kimutatta hogy több érték fertőzésre utal és a kis unokám vas értéke 3,9 amire azt mondta ,hogy enyhén vérszegény ,a többi érték pedig összefügghet a bexsero oltás mellékhatásaival ,mert hogy elég sok mellékhatása van a bexseronak. Szeretném megkérdezni ,hogy a tartós hőemelkedés valóban összefüggésben lehet a védőoltással? A másik unokám most 2 hónapos ,ön szerint a lányom beadassa ezt a védőoltást vagy elég csak a C elleni vakcinát beadatnia? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel : Kovács Gáborné Dr. Lakos András válasza a védőoltás, mellékhatás témában Tisztelt Kérdező! A Bexsero csecsemőkori beadásának a hasznosságára nincs elegendő bizonyíték. Az oltás utáni tartós hőemelkedésre nincs adat, vagyis az összefüggés nem valószínű. Így, hogy nem látom a leleteit, ennél megalapozottabb véleményt nem tudok adni, Lakos dr." Ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a kisgyerek hőemelkedése kapcsolatban volt a védőoltással? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel Egy aggódó anyuka

        Dr. Lakos András válasza a Bexsero témában

        A meningococcus-fertőzés az influenzaszezonban a leggyakoribb. Mostanra ezen már túl vagyunk. Egyéves kor felett a Bexsero hatékonyabb és az oltási reakciók is enyhébbek. Várják meg az őszt, addigra az oltásról is többet fogunk tudni.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2017. április 06., 14:25; Megválaszolva: 2017. április 06., 16:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: