• Hidegrázás láz nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már két hete van hidegrázásom, láz nélkül és elég rossz közérzettel. Előzmények: Hatféle antibiotikumot ( Fromilid uno, Roxithromycin, Azi-Sandoz, Cifloxin, Azi-Biot, Klabax -ot szedtem el "orr-melléküreg gyulladásra" ? Azt nem tudom, hogy az volt-e, mivel a rtg felvételen, csak annyi volt , hogy balo. nyálkahártyája kissé megvastagodott. Szinte egész télen megvoltam fázva , állandóan fáj a torkom, az elején felső majd alsó légúti megbetegedéssel. A sok antibiotikum mellet C vitamin napi 1500 mg, citrom, méz, fokhagyma, gyömbér stb... Gondoltam, kiegészítem, hogy az immunrendszert erősítsem.. Voltam laborvizsgalaton kb, 6 hete , szinte jónak mondható. csillapítására, az átlagosnál többet is, szerintem. Az lenne a kérdésem, hogy a hidegrázás és az egész télen való megfázás oka lehet-e autoimmun, immunbetegség, vagy vírusfertőzés , keringési , esetleg idegrendszeri probléma, stb? Milyen irányban érdemes elindulni? Kell-e aggódnom valami miatt? Vagy várjam a jobb időt, hátha megszűnnek a tünetek... Köszönöm szépen, Üdvözlettel: Béla Mellékelve csatoltam az eredményeket.

        Dr. Pék Tamás válasza a légúti fertőzések témában

        Tisztelt Kérdező! A laboratóriumi eredményekben én sem látok olyan iránymutatót, ami alapján el lehetne indulni, sem autoimmun, sem immunbetegségre nem jellemző ez a normális lelet. Vírusfertőzések elképzelhetőek, azok nem mindig járnak laboratóriumi eltérésekkel, azok viszont maguktól gyógyulnak. Keringési illetve idegrendszeri problémára sem utal ez a labor. Valószínűleg nem az antibiotikumoktól lesz jobban, bakteriális kórképekben más tünet is lenne. Amennyiben panaszai nem szűnnek - a jó idő ellenére sem - azt javaslom keresse fel újra háziorvosát. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. március 07., 11:14; Megválaszolva: 2017. március 16., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: