• Lehet-e Lyme-kór?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Lakos András! 2015 decembere óta küzdök különböző problémákkal, amelyek eddig megoldatlanok maradtak. Jellemzően ízületi panaszaim vannak: fájnak a vállaim, térdem, csípőm, bokáim, gerincem. Szinte minden ízületem problémás. Vizsgáltak különböző autoimmun betegségekre, de mind negatív eredménnyel zárult (Anti-CCP, RF, CRP, ENA panel, HLB-27). Góckutatás után fogamat kihúzták, mandulámat kivették. Krónikus arcüreggyulladás miatt orrsövény műtétet terveznek. Könyökömet nyáktömlőgyulladás miatt 2016 júniusában megműtötték. Vállamat porcsérülés miatt szintén megműtötték. Általános vérképemben jelentős eltérést nem találtak. Speciális vérviszgálat alatt Yersinia és Ehrlichia fertőzést találtak. 6 hét Doxycylin és 6 hét Levofloxacyn kúra után Ehrlichia jelentősen emelkedett, Yersinia határértékre csökkent. Panaszaim továbbra is fennállnak, hullámzóan hol erősödnek, hol enyhülnek. Jelenleg ismét 3 hétig ismét Levofloxacyn-t és 6 hétig Tetralysatl-t szedek. Állhat-e a problémák hátterében a Lyme-kór? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: P. Nándor.

        Dr. Lakos András válasza a Lyme témában

        Nem.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2017. március 06., 16:06; Megválaszolva: 2017. március 06., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: