• Veszettség, egyéb betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! A következő eset történt pár nappal ezelőtt: éppen egy kocsmában voltam a barátaimmal, mikor (nyitva volt az ajtó) bejött oda egy ismeretlen macska.Játszottam vele, simogattam és enyhén ittas állapotban (bár nem volt jó ötlet) még puszilgattam is, ő nyalogatott. Később elgondolkodva rájöttem, hogy elég sok betegséget kockáztattam meg. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek alapján a veszettség vírusa bejutása (ha egyátalán az lett volna az állat) kizárható? (tudtommal főként harapással terjed és egyébként ritka) Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Pék Tamás válasza a macska témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyen módon nem fertőződhetett meg, efelől megnyugodhat. Ha nem történt harapás akkor egyéb betegségek átvitelére sincs reális esély. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. február 24., 10:37; Megválaszolva: 2017. március 05., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: