• Mrsa 3 éves kislány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Pék Tamás Nagyon szépen köszönöm válaszát,a 3 éves kislányommal kapcsolatban akinél MRSA-T találtak az orrában...Háziorvos kérte a fül-orr gégészeti vizsgálatot mert azt mondta hogy az orrmandula okozhat ekcémát,én elvittem magánrendelésre ahol annyit mondott a Dr.Úr hogy enyhe váladék csorgása van meg van fázva és le vette a mintát a torkából valamint az orrábol...És sajnos az orrban MRSA-T találtak és a fül-orr gégész írta fel a cifloxin antibiotikumot és a bactrobant...21-én kell vissza vigyem újabb minta vételre és az alapján írják fel a következő kúrát..Sajnos a gyermek háziorvos nagyon rosszul áll a dologhoz már ismerősünk kisfiát is elküldte ilyen minta vételre mivel érintkezik a lányommal,oviba se engedik a kislányt...A fent említett Orvos már épp hogy nem temeti a kislányomat,nagyon meg ijesztett...Most sajnos lányomon jobban elő jöttek a foltok melyek pirosak és szárazak de sudocrem használatával enyhülnek majd elmúltak. ..De ahogy elmúlik egy helyen jön máshol és hát a kedves háziorvos azt mondta hogy ez a betegség okozza és biztos szükséges lesz infúzió kezelése a kislánynál...Gyermekem nem szokott betegeskedni ha beteg is 3-4 napig tart orrfolyás és enyhe köhögés jellemzi láz nélkül...Holnap viszem bőrgyógyászatra a bőr probl miatt...Tisztelt Dr.Úr. nem tudom hogy kérhetek egy ilyet de kaphatnék egy elérhetőséget öntől mert ha nem okoz önnek problémát fel keresnénk személyesen mert én sem szeretném ha lányomat beteggé tennék...Nagyon szépen köszönöm a segítséget tisztelettel Erika

        Dr. Pék Tamás válasza a MRSA témában

        Tisztelt Kérdező! A leírás alapján a bőrelváltozásoknak nincs közük az MRSA hordozáshoz, remélhetőleg ezt bőrgyógyászati szakvizsgálat is megerősíti. Az MRSA jellegzetes bőrproblémát tud okozni, amit bőrgyógyászok fel szoktak ismerni. Jelenleg nincs olyan hatósági rendelkezés, amely alapján ki lehetne tiltani MRSA hordozót bármilyen közösségből (bölcsöde, óvoda, iskola, stb.), hiszen ez nem betegség! Az is könnyen elképzelhető, hogy az óvodában van/volt olyan hordozó, akitől az Ön gyermeke kapta. Rutinszerűen szűrni a gyermekeket szintén felesleges. Van egy módszertani levél az MRSA hordozás megszüntetésére, amiben benne van a Bactroban és egyéb szájon keresztül alkalmazható antibiotikumok, de gyermekeknél ez ritkán indokolt, hiszen spontán is megszűnhet a hordozás. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. február 20., 18:15; Megválaszolva: 2017. március 05., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: