• Agyhártyagyulladás-védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A napokban történt eset miatt újra foglalkoznak a médiában az agyhártyagyulladással, illetve a védőoltásokkal. Ezekkel kapcsolatban a gyermekkori, és kamaszkori beadatást javasolják. Az egyik kérdésem az, hogy felnőtt korban érdemes-e beadatni ezeket az oltásokat? A másik pedig, hogy a Nimenrix és a Bexsero oltásoknál 3 vagy 5 évente kell emlékeztető oltásokat adni, mert mindkettőt lehet olvasni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Lakos András válasza a agyhártyagyulladás témában

        Csecsemőkorban a legnagyobb a kockázat. Felnőttkorban csak járványveszély vagy zsúfolt közösség (laktanya, kollégium) esetén van mérhető kockázat. 5 évnél nem tart tovább a védettség.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2016. december 13., 22:14; Megválaszolva: 2017. január 27., 20:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: