• Herpesz Genitalisz (HSV-2)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor nő/úr! A herpesz genitálisszal kapcsolatban lenne pár kérdésem: Az elsőtünet megjelenés mit jelent, mikor kaphattam el a hsv 2 vírust? Mert van ahol azt írják leírásokban ,hogy a fertőződést követő 16-21 nap múlva megjelennek az első tünetek, illetve olyat is olvastam ,hogy ne hibáztassuk az aktuális párunkat, hiszen lehet ,hogy évekkel korábban költözött belénk a vírus... Mindenhol olvasom ,hogy az immunrendszerrel van összefüggésben a kiújulás, akkor ha nekem az első tünet után szinte havonta jött ki (1 év alatt 10x) akkor az azt jelenti ,hogy NULLA az immunrendszerem??? Most kezdtem el a szupressziós kúrát (1 évig telviran 400 napi 2x) így már annyi pozitív hatása van ,hogy 52 nap volt az első kiujulás időtartama, ez nekem már nagy öröm a korábbi 28-32 napokhoz képest... Ha abbahagyom lehetséges ,hogy visszaáll a havi kiujulásra? A másik nagy kérdésem ,hogy hogy a fenébe jön létre a TÜNETMENTE VÍRUSÜRITÉS??? (én már nem is merek óvszer nélkül ágybabújni az aktuális barátnőmmel és ez sok problémát okoz sajnos)A válaszát előre is köszönöm, -Gergő

        WEBBeteg szakértő válasza a genitális herpesz témában

        Tisztelt Gergő!

        A HSV2 (herpes genitalis vírus) az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és igen sajnos akkor is megfertőzhet a partnerét amikor nincsenek tünetei, mivel az ondó váladékban ekkor is találhatóak lehetnek vírusok, amelyek megbetegíthetik a partnerét. Igaz az a tulajdonsága a vírusnak, hogy van olyan akinél a fertőzést követően rövid időn belül megjelennek a tünetek, de az is lehet hogy csak évekkel később jelennek meg. A tünetek kiújulása is szintén egyénenként változik, amelyre egyrészt az immunrendszer, másrészt a környezeti hatások mint például stressz, trauma, életmód hatással vannak. Az Ön immunrendszere biztos, hogy nem nulla, mert ha az lenne, akkor a helyi tüneteken kívül az egész szervezetre kiterjedő tünetei lennének, így láza lenne, amelyet kísérhetne tüdőgyulladás, májgyulladás. A gyógyszer, amit szed a vírus szaporodását csökkenti, azzal hogy csökkenti a vírus szaporodását elérhető, hogy a tünetei ritkábbak legyenek valamint azt, hogy ha kialakultak a tünetek gyorsabb lesz a gyógyulás, így meglehet hogyha abbahagyja a gyógyszer szedését ismét rövidebb időközönként fognak jelentkezni a tünetek, azt hogy Önnek rendszeres gyógyszer szedésére van-e szüksége a kezelő orvosa határozza meg. A tünetmentes vírusürítők azok az emberek akiknek nincsenek panaszai, de ürítik a vírust, mivel a váladékukban a vírus megtalálható.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-06 18:45:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: