• Hepatitis c igen nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv.: Édesanyám hcv pozitív, és kezelést kap rá. Azt mondták, nem kell a családot e miatt, szűrni, de mi erősködtünk és végül szűrtek engem is. Kiderült, hogy hepatitis c ellenanyag pozitív vagyok. Majd a genotípusra továbbküldött eredményemre az lett ráírva, hogy vérből c vírus nem mutatható ki. Májfunkció rendben. Voltam fibroscan vizsgálaton is az sem mutatoot ki semmi károsodást. Időnként a labor eredményeimen emelkedett májfunkciós értékek vannak. De a szolnoki kórházban, nekem nem mondanak semmit. Most akkor van hcv-m vagy nincs? Mert ha bennem van szeretnék kezelést kapni rá. Nem pedig várni vele. Mert most az van, hogy félévente szűrnek. Rá van írva, hogy hcv ellenanyag pozitív, azt kész nem mond a doktornő semmit. Legközelebb márciusba kéne menjek vérvételre. Ennyivel le vagyok tudva, telik az idő csak a semmire. Tüneteim meg nem tudom ezek okozzák e: Fáradékonyság, fejfájás időnként, gyomor kortyogás időnként, nyálhiány, szájszárazság ez elég idült, és nagyon idegesítő, orr dugulás, olyan érzés mintha az összes nyálkahártyám száraz lenne, szem szárazság. Száj körüli hámlás. Belassult emésztés. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a hepatitis C témában

        Tisztelt Kérdező! 1. Fent leírt tünetei nem igazán hozhatók összefüggésbe esetleges hepatitis C fertőzéssel. 2. Hepatitis C vírus ellenes kezelés meghatározott feltételek teljesülésekor történhet a jelenleg érvényben lévő szakmai protokollok szerint, ennek eldöntése a kezelésben jártas szakember feladata. A kezelés/nem kezelés eldöntésében többek között a genotípus meghatározás, a fibroscan vizsgálat, valamint a májfunkciós értékek és azok változásai játszik szerepet. 3. A hepatitis C ellenanyag jelenléte a vérben nem jelent feltétlenül krónikus májgyulladást, ebben a betegségben is van maradéktalan gyógyulás, ami után az ellenanyagok kimutathatók. Bizonyos betegségekben az ellenanyag lehet álpozitív is. Az viszont a kérdéséből nem egyértelmű, hogy a májfunkciói kórosak-e vagy normálisak. Tisztelettel:


        Kérdés: 2014. szeptember 17., 16:02; Megválaszolva: 2014. szeptember 22., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő! Elég rég óta szenvedek egy bizonyos betegséggel, viszont az orvosok nem találják ,hogy mi a problémám. Megpróbálom részletesen ,és röviden megírni. Két évvel ez előtt egy szőrnyű szédülésre ébredtem, egy egyensúly...
        Tisztelt Szakértő! Ha jól tudom, a hív vírus hüvelyváladékkal is terjed. Ha nem történt "teljes" szexuális aktus (semmilyen behatolás) de kis mennyiségben lehet, hogy hüvelyváladék került a férfi nemiszervre a partner ujjaival...
        Üdvözlöm .A héten megismertem egy hölgyet a buliban (később tudtam meg ,hogy a partnereit gyakran váltogatja) és utána felmentünk hozzá.Se szexuális aktus, se orális kielégítés egyikünknél se volt, csak a nemiszervem kielégítése volt...
        Tisztelt Doktornő, Doktorúr! Nemrég volt szexuális kapcsolatom olyan hölggyel, aki már esett át Hepatitis b fertőzésen, de már teljesen tünetmentes, gyakorlatilag gyógyult. A kérdésem az lenne, hogy elkaphattam-e a betegséget, és ha igen,...
        Megismerkedtem egy külföldi férfival,aki szerintem leprás,vagy az volt. Ő persze azt mondja semmi baja,egészséges! Viszont több jel is arra mutat az én tudásom szerint,hogy az! Gümő illetve hegek a lábszáron,sérült ujj végek,asszimmetrikusan...
        Idén januárban rosszindulatú vastagbél daganat miatt műteten estem át, eltávolították a lépemet és a hányálmirigyemet is. Az operációt végző orvos javaslatára Haemophilus influenza elleni védőoltást kellene kapni, de a felnőtteknek való...
        Tisztelt Doktornő! December hónapban)kb december közepént megnéztem a vércukorszintemet,a tű nem volt új az Édesapám is azzal nézte az ő vércukrát! Aggódom hogy nem e megfertőződtem. Nem hinném hogy édesapámnál fennáll a HIV,hepatitis A...