• Biztos hogy nem vagyok HIV fertőzött?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm T.Dr.-úr! Szeretném öntől megkérdezni,hogy volt egy felelőtlen kapcsolatom ami után Hiv fertőzésre gyanakodtam mert a gombáktól a hőemelkedésig minden bajom volt!Az eset után 3-6 majd 12 hónapra is végeztettem tesztet amik negatívak lettek,de képtelen vagyok elhinni mert gombásodok s mindenféle tünetet fellelek magamon!A vizsgálaton p 24 antigént és IGg típusú ellenanyagot vizsgáltak,tehát feltételezem,hogy antigén addig van míg nincs ellenanyag,utánna kötésben vannak??Tehát ha nekem gyenge az imunrendszerem s nem termel kimutatható mennyiségben ellenanyagot 1 év után sem akkor a p24 -es antigént kimutatta volna a teszt vagy sem??? Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a HIV fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A tesztek oldaláról megnyugtatónak tartom a vizsgálatokat. Az antigén-ellenanyag kötődés nem akadályozhatja a diagnózist. Az antigént pedig ellenanyag hiányában is ki tudják mutatni. Azt, hogy az Ön szervezete nem termelne IgG ellenanyagot, nem valószínűsítem. Ha ez így lenne, régóta olyan problémákkal küzdene, melyek mellett a HIV kérdés eltörpül. A gombásodás amiről kérdez, feltételezem, a nemi szerveket érinti. Ez nem ritka történet, különösen felelőtlen kapcsolat után. A nyugtalan  lelkiállapot pedig a gyógyulást hártráltatja, vagy a gombásodás ismétlődő kiújulásához vezet. Az AIDS betegséggel járó gombafertőzések más szerveket érintenek, sokkal súlyosabb formában. Ezen túl másodlagos gombafertőzéseket okozó AIDS betegség esetén a CD4+ sejtek számának csökkenése áll a háttérben, ami egyetlen vérvételből megállapítható. Ha nem tudja elfogadni az ismételt HIV tesztek
         negatív eredményét és egy alapos nőgyógyászati (esetleg belgyógyászati) kivizsgálás és korrekt kezelés sem nyugtatja meg, mindenképpen a lelki probléma (indokolatlan szorongás, félelem) megoldására, pszichológus felkeresésére helyezném a hangsúlyt. Nincs egyedül ilyen problémával.

        Tisztelettel:  Dr. Gócs Viktor


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-07-11 17:45:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: