• szájbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        SZeretném a segítségét kérni. Pár napja megjelent a szám belső részén illetve a nyelvem oldalán kis piros és fehér hólyagocskák. Kicsik pár miliméteresek lehetnek. illetve nyelvem középétől egészen a hátsó részéig fehér valami lepte el amit nem tudok lekaparni se. Valamint a szájpadlásomon belül körbe ahol a ínyem fáj ha hozzáér bármi is . ezért nehezen megy az evés (vagyis sehogy) Már kb mindent elolvastam a neten fogalmnam sincs mit csináljak vele. kérem segítsen nem tudok levesen élni -_- köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a száj, hólyag témában

        A probléma oka valószínűleg vírusfertőzés, a Septofort jó a szájfertőtlenítésre, érdemes még érzéstelenítő tartalmú tablettát is szopogatni, Corsodyllal öblögessen, C-vitamin nagy dózisban menjen tovább, bő folyadék. Alkalmazzon még nem szteroid gyulladáscsökkentőt, pl. paracetamolt, ibuprofent. Néhány napig nagyon fájdalmas, de 3-4 nap után enyhülni szokott.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 24., 00:11; Megválaszolva: 2011. december 24., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: