• Citológia kondilóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Nemrég voltam citológia vizsgálaton, aminek az eredménye P2 lett, de fel lett mellette tüntetve, hogy jóindulatú sejtelváltozások: candida alb. Gondolom a Candida okozta a nagyon sok folyásomat, igy arra kaptam is gyógyszert és ez a panaszom meg is szűnt.Viszont a hüvelyemnél észrevettem kis szemölcsöket igy elmentem azokat megvizsgáltatni és azt mondták, hogy ezek zsirmirigyek és a folyásom miatt alakultak ki.Ezekre ecsetelőt kaptam(Condyline). Az ecsetelő tájékoztatójában viszont az áll, hogy kondiloma kezelésére szolgál. És a kondilomáról azt olvastam, hogy a HPV okozza...Kérem nyugtasson meg,hogy nem vagyok rákos!?Illetve,hogy ha a kezelés után menjek e el egy ujabb citologia vizsgálatra? Köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a HPV, kondilóma témában

        A Condylomát a HPV vírus okozza.A 6-os és a 11-es típusa felelős a genitalis szemölcsök kialakulásáért.Condyline az egyik alkalmazott kezelési mód megszüntetésére. Kezelés végén ismételt vizsgálat javasolt.


        Kérdés: 2011. december 15., 14:38; Megválaszolva: 2011. december 16., 23:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: