• Nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Visszatérően, szinte havonta előjön a nyaki csómóktól egészen a mellkasi és- hónalji csomókig terjedő nagyon erős fájdalom, ami magától meg is szűnik kb.egy hét alatt, de addig még a legkisebb mozdulat és légzés is nagyon erős fájdalommal jár. A mellkasi egész nagyra duzzad ilyenkor. Ezt milyen fertőzés okozhatja? előre is köszönöm válaszát

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyirokcsomó duzzanat témában

        Kedves Kérdező! A nyakán és a hónaljában jelentkező fájdalom származhat vaoóban a nyirokcsomók megnagyobbodásából, de ha azok nem tapinthatóak felmerül más eredet, például izomfájdalom is. A mellkasi csomók látatlanban nehezen érthetők, mert a mellkason nincsenek duzzanatra hajlamos nyirokcsomók. Fertőzéses eredet nem valószínű, ha magától, minden kezelés nélkül ilyen hamar elmúlik. Bizonyára könnyebb a diagnózis, ha éppen megjelennek a tünetei. Javaslom, hogy abban az esetben, ha legközelebb előfordul a tünet, feltétlenül keresse fel a háziorvosát.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. december 05., 20:06; Megválaszolva: 2011. december 07., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: