• Hányinger és szédülés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Majdnem egy hete küzdök hányingerrel és enyhe szédüléssel, ezt megelőzően mandulagyulladásom és hörghurutom volt. A háziorvos szerint vírusfertőzés, jelenleg antibiotikumot szedek, aminek a hatására eddig minimális javulást tapasztaltam. A tünetek étkezés után jelentősen erősödtek, ez most már kevésbé jellemző. A hányinger és a szédelgés mellett ritkábban jelentkeztek deréktáji fájdalmak, enyhe remegés, pulzus emelkedése (114/min).A terhesség kizárva. A kérdésem az lenne, hogy valóban vírusfertőzés miatt lehet-e a probléma, illetve szeretném magamat alaposan kivizsgáltatni, ezt hol lenne érdemes kezdeni, illetve milyen szakorvosokhoz kell beutaló és a beteg kérésére a háziorvos köteles-e beutalót adni?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szédülés témában

        Valóban okozhat ilyet vírusfertőzés, de akár anyagcsere probléma, neurológiai, fül-orr-gégészeti ok is. Ha ezen a héten sincs javulás, belgyógyászatra menjen el. Az orvost a beteg beutaló adására nem kötelezheti, de azt hiszem, ha megbeszélik ezt, nem lesz gond.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 01., 18:37; Megválaszolva: 2011. december 05., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: