• HPV-vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszoló! Tavaly júniusban diagnosztizálták nálam a hpv 6-os és 52-es típusokat, ami mostmár szerencsére eltűnt, de megmaradt az úgynevezett NA típus. Eddig mindig isoprinosine kúrám volt, de a doktor nőm már nem javasolt újabb kúrát. Akkor most mi a teendő? Hogyan lehet ettől megszabadulni ha nincs már gyógyszeres kezelés?Azt gondolom persze, hogy továbbra is óvszeres védekezés kell. 1 év múlva javasoltak újabb hpv-tipizálást. Csak olyan elkeserítő, hogy mindent megteszek és ennyi idő után sincs vége. A párommal kisbabát terveztünk előtte, csak gondoltam megvizsgáltatom magam, hogy minden rendben van e, és ez derült ki. 24 éves vagyok, és a munkahelyi dolgok miatt is ez az időszak lett volna a legjobb a gyerekvállallásra.Félek, hogy sokáig elhúzodik ez a dolog, mert 1 év az nagyon sok idő. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K.Laura

        Dr. Pétervári László válasza a HPV témában

        HPV fertőzés esetén a döntő,hogy milyen fajtával történik.Megkülönböztetünk magas és alacsony kockázatú fajtákat.Önnél nem a magas kockázatú fajtákat észlelték. NA azt jelenti nincs adat. Ettől a terhesség vállalása lehetséges.


        Kérdés: 2011. november 18., 13:17; Megválaszolva: 2011. november 21., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: