• Nemi herpesz kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemi herpeszem van. Ez biztos, de nem tudok elmenni nőgyógyászhoz, hogy felírjon gyógyszert, mert nagyon sokára kapnék időpontot. Így tehát az a kérdésem, hogy tudom házilag kezelni a nemi herpeszt? Mennyi idő alatt múlik el? És mit tegyek az ellen, hogy újra kijöjjön? És mitől jelent meg? Soha azelőtt nem volt se a számon, se a nemiszervemen herpesz, sehol. A barátomnak sincs, és szeretném, hogy ne is kapja el tőlem.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a herpesz témában

        Kedves Kérdező! Vírusellenes szerrel kell kezelni, ez házilag nem pótolható, Betadine-nal kezdje el ecsetelni, illetve a háziorvost keresse fel, ő is felírhatja a gyógyszert. A herpesz ritkán tünetmentes vagy tünetszegény lehet, lehet, hogy önnél is zajlott már korábban ilyen fertőzés, ami most újra aktiválódott, illetve a partnere is lehetett tünetmentes vírushordozó.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 08., 16:26; Megválaszolva: 2011. november 09., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: