• Immunrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az a problémám, hogy rendszeresen, kb havonta, másfél havonta begyullad a torkom. Ez legtöbbször hőemelkedéssel jár, ritkán magas lázzal (39 C). A manudulámat kivették, ennek ellenére mindig beteg vagyok. Időnként mgefázás, orrfolyás is jár mellé, de nem mindig. Igyekszem sok vitamint fogyasztani,minden nap 1000 mg C vitamint. Rendszeresen eszem mézet, iszom gyógytea keveréket. Ez az állapot már tarthatatlan,a munkahelyem sem örül az állandó távollétemnek. Azonban képtelen vagyok dolgozni, mert nem tudok megszólalni, és ügyfélszolgálaton dolgozom, illetve tényleg nagyon levert vagyok. A táppénz alatt képes vagyok egész nap aludni. Évente egyszer az orvosom, ha kérem, fel szokott írni dierkt légzőrendszerre hatékony immunerősítőt (kék kapszula). A párom, amikor kicsi volt, minden héten beteg volt, a tablettától kiütéses lett, így csak injekciót lehetett adni neki. Az édesanyja kérte az orvost, hogy adjon immunerősítőt. A doki egy injekciót javasolt, ami nagyon-nagyon drága volt, de egyszer beoltották, és azután, mintha elvágták volna. Abba maradt a hetenkénti orvos látogatás. Nem tudom, mi lehetett ennek a szernek a neve, de én is szívesen vennék ilyesmit. Már gégészeten is jártam sokszor, de ott sem végződik másképp, mint a háziorvosomnál, marad a rengeteg antibiotikum. Volt olyan, hogy próbáltam nem szedni gyógyszert, de akkor még súlyosabb állapotba kerültem, vagy arcüreggyulladásom vagy tüdőgyulladásom lett. Tényleg nem tudom, mit tegyek. Önök tudnak ajánla valami hathatós segítséget vagy immunerősítőt? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fertőzések témában

        Kedves Kérdező! Léteznek immunerősítő gyógyszerek, ilyen az Isoprinosine, a Bronchovaxom is. Amire Ön gondol valószínüleg immunglobulin injekció. Egyik említett szer sem csodaszer, talán alkalmazásukkor csökken a fertőzés gyakorisága illetve kimenetele enyhül. Nem derül ki a leírásából, hogy vérkép vizsgálat illetve garat váladék leoltás történt-e. Gyakori fertőzés esetén mindenképpen javasolnám a vérvizsgálatot, nincs-e valamilyen eltérés, ami fogékonnyá teszi a fertőzésre. Amennyiben legközelebb antibiotikumra lenne szüksége akkor, ha a kórokozót sikerült kitenyészteni, célzottan lehetne a szert adni.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. november 06., 21:49; Megválaszolva: 2011. november 08., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: