• Évek óta fennálló ismeretlen eredetű, számos tünettel operáló problémámra szeretnék végre megoldást.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gyerekkorom óta fennálló és azóta is megoldatlan problémával küzdök. Főbb tünetei: állandó zsibbadás szerű fejfájás, ami gyakran erősebb és átcsap migrénbe is, vagy szédülök is tőle, arczsibbadás érzés, végtag gyengeség, főleg a karjaimban jön ez elő, olyankor olyan, mintha a karjaimban is lenne enyhe zsibbadás, nyaki és a bélrendszer környékén szúrás szerű érzések időnként, légszomj(olyan érzés, hogy képtelen vagyok teleszívni a tüdőm, meg mintha alig kapnék levegőt.) Hosszú ideig szedtem anti-depresszánsokat, nem e pánikbetegség, de nem használt, bár belátom voltak pánik szerű rosszulléteim is a tünetek hatására, de ha egy esetleges szervi baj áll fent, akkor annak kezeletlensége is szülhet az ember szervezetében pánik reakciót. Nem csak a gyógyulásom érdekében szeretnék végre megoldást találni erre a problémára, hanem mert az életemet is hihetetlen mértékben megnehezíti, így nem csak hogy lehetetlen élvezni az életet, de még a fizikai, mentális teljesítőképességemet sem tudom úgy kihasználni. Szörnyű ha az ember egyfolytában rosszul érzi magát, függetlenül attól hogy éppen jó vagy rossz kedve van. Olvasgattam interneten milyen betegségek okozhatnak hasonló tüneteket, azok alapján én vagy pajzsmirigy vagy valami gerinc eredetű problémára gyanakszom. Szeretnék tanácsot kérni öntől. Maga szerint mi lehet ez? Előre is köszönöm segítőkész válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Nem írt arról, hogy milyen irányban történtek már vizsgálatai, mióta a tünetei fennállnak. Elég összetettek a tünetei, de talán leginkább kisidegbántalomnak (neuropathianak), gerincvelői működészavarnak felelnek meg. Sajnos ennyiből, amit leírt nem lehet jobban körülhatárolni, több kérdés is lenne még, illetve a vizsgálata is szükséges lenne. Bizonyos vizsgálatokra mindenképpen szükség lenne, pl. ENG, SEP, MEP, EEG vizsgálat, mellyel sok minden kizárható lenne. Ezek eredményeinek ismertében tovább lehetne tervezni, szükséges e MR vagy CT vizsgálat. Keressen fel egy neurológust és beszélje meg vele ezeket a lehetőségeket.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. október 31., 14:04; Megválaszolva: 2011. november 02., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: