• Fejzsibbadás, szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő lenne. Időnként (idén talán a második alkalom volt tegnap) minden előzmény nélkül elkezd zsibbadni hátul kissé bal oldalt a fejem, mintha hangyák mászkálnának benne és eközben nagyon szédülök. Az egész pár percig tart csak, a testem egyéb részeiben nem érzek zsibbadást. Összesen 5nél több ilyen eset nem volt, és azt hiszem, mindig ültem éppen (nem tudom, ennek van -e jelentősége). Ha ennek vége akkor egy ideig még fáj ott a fejem egy kicsit, nagyjából ugyanúgy, mint mikor néha hirtelen mozdítom a nyakam és erős fejfájásom lesz pár óráig vagy akár napokig is ott hátul. Korábban nem voltak ilyen jellegű problémáim, ilyesmi vizsgálaton sem voltam soha. Kérem nyugtasson meg, hogy semmi komoly dolog nem állhat a háttérben! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Panaszai nyaki gerinc eredetűnek tűnnek a leírása alapján. Neurológiai vagy reumatológiai vizsgálatot javasolnék, ahol a megfelelő kezelést előírhatják. Addig is végezzen rendszeres gerinctornát, masszírozza át minden este ezt a területet nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőccsel, amit a patikában vény nélkül kaphat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 13:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: