• Fényes vibrálás a szemben, félrebeszélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 36 éves nő vagyok, és már 20 évesen elkezdődtek a tüneteim: szem előtti fényes vibrálás, általában félkör-kör alakú, mellette csőlátás. Ezt általában "félrebeszélés" kíséri, nem jutnak eszembe a szavak. Kb. fél-egy óra után helyre jön mindkettő, de ezt követően erősen fájni kezd a fejem. Algopyrin bevétele után lassan elmúlnak a tünetek. 20 évesen kivizsgáltak (vérkép, MR, neurológus), és minden negatív volt, idegkimerültséget diagnosztizáltak, pihenést, rendszeres étkezést javasoltak. A tünetek azóta is előjönnek, az utóbbi 2 napban 3x is, és nagyon ijesztő... Mi lehet a probléma? 1 hónapja tökéletes volt a vérképem, a vérnyomásom pedig sosem volt magas. Várom szíves válaszát! Üdvözlettel: JGY

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a csőlátás, beszédzavar, fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Tünetei típusos auraval (bevezető tünetekkel járó) migraine-nek felelnek meg. A látászavar és fejfájás a migraine elején kialakuló érösszehúzódás miatt jönnek létre, ne ijedjen meg, nem marad tartós károsodás. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ott a megfelelő, speciális gyógyszeres kezelést előírhatják.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 22:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        picit megijedtem mert kutyamra jatekbol ra vicsorogrogtam, es egybol hirtelen bal oldal megfájdult a fejem. Azóta nem fáj (hirtelen jött és ment) de azóta ott folyamatosan érzek nyomást és mikor eszem is megfájdul egy picit. Ez mitől lehet? Mikor a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó