• Kontraszt anyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem. Érdeklődni szeretnék ezzel a témával kapcsolatban. Augusztus 10.-én (2 napja) volt egy koponya mri vizsgálatom Budapesten a Raditech kft-nél. A vizsgálat utolsó öt percében kaptam kontraszt anyagot. A vizsgálatot végző orvos felhívta a figyelmemet hogy sok folyadékot fogyasszak, a kontraszt anyag mielőbbi távozása érdekében. Azóta folyamatos migrén gyötör. A kérdésem az lenne egyrészt, hogy ez lehetséges-e a vizsgálattól, vagy a kontraszt anyagtól? Másrészt ha sok folyadékot kell innom, egyértelmű hogy vizelettel távozik a szervezetből. Ez esetben nem kellett volna látnom? Úgy értem egyáltalán színezi ez az anyag a vizeletet? És ha igen, akkor okoz-e valamilyen károsodást a szervezetben, amennyiben a vesém nem szűri ki a vérből? Köszönöm szíves válaszukat. Üdv.: Kubinka Róbert

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A migrént sok minden provokálhatja, nem kizárt, hogy a kontrasztanyag is, bár az hamar kiürül a szervezetből. Valószínű, csak véletlen egybeesésről van szó. A kiürülésével a vizelet nem színeződik el, biztosan kiválasztódik és nem okoz semmilyen károsodást.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 17:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: