• Migrén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő Asszony/Úr! 23 éves fiamnak kb. 10 éve időnként migrénje van. Először zsibbad az arca, szája, nyelve, majd keze, színes fényeket lát, hányingere van, hasmenése, legtöbbször hány is. A fejfájás kicsit később jelentkezik, és nem túl erős. Van, amikor hónapokig nincs migrénje, de olyan is van, hogy reggel is van, ami elmúlik, majd este újra van. Most, a napokban is 2 nap alatt háromszor volt migrénje. Rengeteg cikket elolvastunk, mi lehet a kiváltó oka, most már csokoládét, kakaót évek óta alig-alig eszik. Évekkel korábban készült MR és CT vizsgálat is, melyek nem mutattak ki kórosat. Egyáltalán nem iszik energiaitalt, nem szed semmi erősítőt. Hogyan tudnánk elkerülni a migrént, illetve mivel tudnánk úgy legyőzni, hogy a munkáját el tudja végezni (postásként dolgozik), és ne érezze magát annyira rosszul. Illetve kérdezném, hogy tudnak-e ajánlani egy olyan orvost, akinek ez a szakterülete. Tisztelettel és köszönettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a migrénes rohamot megelőzni nem lehet csak nagyon ritka esetben diétás tanácsokkal, kevés esetben ismert mi az az étel, amely kiváltja. Mivel a fiának nagyon ritkán van migrénes rohama, ezért nem ajánlanám, hogy bármilyen megelőző gyógyszert szedjen. Fejfájás szakrendelésen bárhol tudnak olyan gyógyszert javasolni, mely a rohamot mérsékli, megszünteti. keressenek fel egy ilyet a közelükben.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 23., 12:00; Megválaszolva: 2011. május 24., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó