• Lüktetés a fejben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/Doktornő! Azért írok, mert időnként lüktetést érzek a fejemben... kb. 2 éve is előfordult néha, de aztán elmúlt, szeptember óta viszont ismét előjött. Pont azóta egyébként hipochonder vagyok, mert meghalt a Nagymamám, és előtte 7 héten át jártunk hozzá az intenzív osztályra. Nem fáj a fejem, semmi más gondom nincs. Olyan ez az érzés, mint mikor az ember a lábában, vagy a karjában is érzi néha, hogy egy bizonyos ideig lüktet az ér. Van, hogy napokig nem érzem ezt, aztán van olyan is, hogy mint evés után általában beszorul a levegő, csuklásszerű érzésem van, és ha nem veszek ilyenkor mély levegőt (ami után a beszorult levegőt ki tudom böfögni), akkor szintén érzek 2-3 lüktetést. A háziorvosom azt mondta, hogy az idegességtől lehet, és a pszichiáter is, akinél jártam. Alapvetően nem zavar a dolog, ha egy hozzáértő is azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, csak nem szeretnék meghalni, és nagyon félek, hogy ne valami daganat miatt legyen. Azt még nem írtam, hogy a vérnyomásom általában 140-155 között van, és ezt a lüktetést néha felkelés után is érzem egy ideig, bár hozzátenném, hogy nem a szívem ritmusában, hanem össze-vissza. Volt már, hogy 3 órán át lüktetett, hol erősebb, hol gyengébb, és felkelés után nyújtózkodásnál is lüktet néha. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Katalin

        Dr. Pataky Nóra válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Fej valamint végtagjai lüktetése lehet idegessége miatt is. Azonban vérnyomása emelkedett értéket mutat és ettől is jelentkezhet a fej lüktetése. Javaslom vérnyomását méregesse napi 2-szer 1 hétig. Ha az átlag 140/90 fölött van javaslom kardiológiai, labor vizsgálatát.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. május 18., 14:28; Megválaszolva: 2011. május 23., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: