• Fej zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett!! Ismerősöm jobb oldali fej zsibbadásra és bal oldali kézfej és alkar zsibbadásra, valamint erős fejfájásra panaszkodik. Szíve is szokott fájni. Amikor súlosabbak lettek a tünetek, bevittem a sűrgősségi osztályra és egy rövid vizsgálatot követően azt mondták el ne menjen sehova mert a neurológiai osztályra kell mennie, majd visszahívták és elengedték egy papírral, hogy menjen a háziorvosához. Mivel nem voltunk megelégedve ezzel az eredménnyel ismerős segítségét kértük aki a kórházban dolgozik és bejuttatta a neurológiai osztályra egy vizsgálatra. Itt egyszerű vizsgálatok után Aspirin Protect vérrög képződés gátlót és Magne B6 vitamint írtak fel neki és 3 hónapos határidőre MR vizsgálatra utalták. Aggódom, hogy esetleg vérrög, vagy daganat állhat a háttérben és nem tudom mi tévők legyünk, hogy komolyan vegyenek minket. Azóta is folyamatosak a panaszok de rendes vizsgálatot nem csináltak csak elküldik mindenhonnan egy papírral. Ha valami baja lesz ki a felelős ilyenkor , hogy azonnal nem csináltak MR-t, hogy kiderüljön mi baja? Semmi választ nem kapott és még azt sem, hogy mi lehet a panaszainak az oka. Mindössze 18 éves, az édesapja jelenleg stroke-al fekszik a kórházban. Nem tudjuk kihez forduljunk hogy nehogy komoly baja legyen. Így várjuk, hogy teljen az idő mire bejut az MR vizsgálatra. Válaszát és hogy mit tudunk ilyenkor tenni köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás, zsibbadás, MR vizsgálat témában

        Kedves Kérdező! A neurológián gondolom megvizsgálták az ismerősét és úgy ítélték meg a tünetei alapján, hogy nincs szükség sürgős vizsgáltra. Sajnos nincs arra lehetőség, hogy minden beteget azonnal MR vizsgálatnak vessünk alá, nem minden betegség esetén indokolt az azonnali vizsgálat. Nyugodjanak meg, ha szükségesnek ítélték volna meg, akkor elküldik sürgős vizsgálatra.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. április 21., 14:38; Megválaszolva: 2011. április 26., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: