• Nyaki duzzanat, fülfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor, Doktornő! Egy évvel ezelőtt fülfájás, fejfájás kezdődött, fülészeti rutin vizsgálat negatív lett, ekkor már volt egy kb 1cm nyaki duzzanatom, a jobb oldalon, de nem foglalkoztak vele! Az elmúlt egy év folyamán többször, jelenleg pedig már folyamatosan fáj a jobb fülem! Fülészeten annyit mondtak nincs gyulladás. Fogászaton sincs probléma. de adtak éjszakára fog szorítás gátlőt, hátha attól van az álkapcsora is kiterjedő fájdalmam. Nem segített. A pajzsmirigy göböm 1 cm, pajzsmirigy működésem jelenleg rendben van, de a nyaki duzzanatom feljebb helyezkedik el a jobb oldalon a gége mellett, s folyamatosan nő, lefelé haladva! Nyelésnél végig a fülemtől a nyakam jobb oldalán a gégét érzem, enyhén néha jobban fáj. Mindemellett folyamatosan olyan mintha a torkomban gombóc lenne, s fulladás érzetem van, de konkrét fulladás nincsen, a fejem jobb oldala is sokat fáj! Kérdésem tehát, hogy ennyi utánajárás után hová menjek, mi lehet a baj? Nyaki ultrahangon egy évvel ezelőtt nem mondtak semmit. Problémám erősödik, megoldást nem találtam, s sejtésem szerint nyirokrendszeri ok lehet, de nem értek hozzá. Azt gondolom komolyan kell vennem, de nem vesznek komolyan! //Voltam mell és hónalj ultrahangon is, szerencsére negatív lelettel. Várom segítő válaszát! Köszönöm! B

        Dr. Veress Dóra válasza a fejfájás, nyaki duzzanat témában

        Kedves B! Az Ön által leírt tünetek (fejfájás, fülfájás, gombócérzés, állkapocsfájdalom, nyaki fájdalom, nyelési nehézség) nem feltétlenül függenek össze egymással, nem egy betegség tünetei. Ha Ön úgy érzi, hogy a nyaki duzzanata nőtt, akkor érdemes lenne megismételni az 1 évvel ezelőtti nyaki ultrahang vizsgálatot. Ha ennek az eredménye is negatív, úgy ahogy a többi vizsgálatnál sem találtak semmit, akkor felmerül a tünetek pszichés háttere. A fejfájás, a gombócérzés és a fulladás általában valamilyen szorogásos problémára utalnak. Fontos lenne tudni, hogy vajon más is észreveszi a nyakán a duzzanatot és ennek növekedését? Nem lehet, hogy csak Ön vizsgálgatja túl sokat önmagát? Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy nem érte-e az utóbbi évben sok stressz, nem dolgozott-e sokat, nincsenek megoldatlan családi problémái? Ezeken a kérdéseken mindenképp érdemes lenne elgondolkozni, és akár ezeket a tényezőket is figyelembe venni, amikor kivizsgáltatja magát.


        Kérdés: 2011. április 21., 11:01; Megválaszolva: 2011. április 23., 22:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: