• Ütésszerű fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!33 éves káros szenvedélyektől mentes nő vagyok.Kb:három hónapja arra ébredtem hajnalban,mintha kétszer jól fejen (fejtetőn)vágtak volna.Ekkor már fájt a fejem,szédültem és borzasztóan hányingerem volt.Annyi erőm sem volt,hogy szóljak a mellettem alvó férjemnek.Ez után elaludhattam vagy talán elájultam.Másnap is nagyon fájt a fejem és szédültem.Jó kéthétre rá mentem el csak a körzetihez Ő elküldött a neurológiára,ott megvizsgáltak megállapította az orvos,hogy valóban szédelgek,de mivel nem gyengébb egyik végtagom sem úgy gondolta,hogy nagy baj nem lehet.Azért írt beutalót MRI-re,ahova másfél hónap után jutottam el.(nyakigerinc és koponya vizsgálatot kért a doktor úr)A tüneteim akkorra már kissé szűntek és a leletem sem mutatott eltérést.(kivéve az ékcsont üregben valamikor gyulladás volt és góc maradt vissza).Ezt a neurológus mondta.Azt is mondta ne idegeskedjek ,mert ez egyhamar nem fog megismétlődni.Nem értem miért ne ismétlődhetne meg??.Azt szeretném megtudni mit tegyek ha még egyszer ez történik??Ön szerint sem kell foglalkoznom vele,ha ilyen rosszul leszek??(Nagyon félek ,hogy meg ismétlődik.Édesapám agyvérzésben halt meg,ez nem valami hasonló volt??Kérem segítsen,mi történhetett velem! (:Mennyire megbizható eredmény az,amit az MRI mutat,jó két hónap elteltével??A mai napig sokat fájdogál a fejem és szédelgek,lehet hogy pánikbeteg lettem??Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Az MR vizsgálat teljesen megbízható, ha az agyban illetve a nyaki gerincen szerkezeti eltérés lenne, azt biztosan kimutatta volna. A fejfájását akkor okozhatta egy kiugróan magas vérnyomás, de lehetett a fejfájása egy migrénes roham is. Érdemes lenne a vérnyomását rendszeresen ellenőrizni. A mindennapi fejfájásnak számtalan oka lehet, kezdve a szemészeti problémától, a vérszegénységen keresztül, a szorongásos zavarig. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést vagy ha ez nem elérhető neurológiai szakrendelést, ahol a vizsgálata és részletes kikérdezése után ha szükséges még kiírják a megfelelő vizsgálatokat illetve terápiát.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 31., 23:07; Megválaszolva: 2011. február 05., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: