• Vélemény kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Véleményüket szeretném kérni az alábbi MR leletemmel kapcsolatban: fejfájás miatt végezték el a vizsgálatot, de azzal kapcsolatban semmilyen összefüggést nem találtak, viszont aggódom az alábbi eredmény miatt. Van okom rá? köszömöm előre is a választ! Normális tágságú, középállású oldalkamrák, minimális oldalkamra aszimmetriával. A jobb occipitalis szarv tágabb, mint a ba. Norm. III: és IV. agykamra. Norm. subarachnoidalis tér. Jobb oldalon occipitalisan a periventricularis fehérállományban kis kiterjedésű ( kb 12*2*5mm-es) szabálytalan alakú szignál alteráció látható.( fokoott szignál intenzitás a T2 és FLAIR, csökkent a T1 szekvencián). Az elváltozás centrumában kisebb, kb 2mm átmérőjű cysticus laesio is látható. Egyebekben norm. szerkezet. Vérzés, térfoglalás, diffusios zavar nem látható. NOrm.flow void és cranio-cervicalis átmenet.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A leírt elváltozás lehet egy korábbi kis agyi keringészavar nyoma, mely eddigi életében bármikor kialakulhatott, de lehet fejlődési rendellenesség, esetleg gyulladásos folyamat maradványa. A felvételt meg kellene mutatnia a kezelőorvosának illetve egy idegsebésznek, hogy véleményezzék mi lehet. A kép nélkül több nem mondható csak a lelet alapján.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 21., 20:06; Megválaszolva: 2011. január 31., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: