• Fejfájás....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!Úr! Az elmúlt 1 hétben nagyon sokat fájt a tarkóm, pontosan a tarkó jobb oldala,méghozzá úgy mintha valami görcsös fájdalom lenne ami átsugárzott a jobb fülhöz is . 4-5 nap után fordultam orvoshoz, aki mozgásszervi okokra gondol, elküldött röntgenre, de arra várnom kell még két hetet. Kaptam izomlazitót, de nagyon fáj tőle a gyomrom.így nem szedem. Közben elmentem, gyógymasszőrhöz aki azt mondta hogy nagyon meg vannak feszülve a váll, a nyaki izmok, és vannak izomcsomók a lapocka környékén. Kérdésem az lenne, hogy valóban a feszes letapadt izmok okozhatnak tartós tarkófájást? És ha nem bírom a gyógyszereket ha rendszeresen eljárok masszőhöz, illetve igyekszek kiépíteni egy " izomfűzőt" magam körül gyógytornával egyéb sportal, akkor megszűnnek a problémák? Jelenleg nagyon fáj a hátam, a nyakam minden mozdulatra és úgy érzem magam mintha 90 éves lennék. Szeretnék tenni ellene ha lehet természetes módszerekkel.... Másik kérdésem az lenne, okozhatja másis a tartós tarkófájást, érdemes lenne vele máshova is menni, nagyon tartok az agydaganattól is, habár az orvosom azt mondta, hogy az kisérné gyakori hányás vagy hányiger is, úgyhogy nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Ezért feleslegesnek tartaná a ct-t vagy az mr-it. Ön mit gondol? Kell máshova is fordulnom, vagy elég ha "rendbekapom" a hátam és a nyakam. Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Kitti

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kitti! Nagy valószínűséggel tényleg a nyaki gerinc melletti izomzat görcse okozza a panaszát. A masszázs, gyógytorna és úszás jó hatású. Időnként hordva a Schanz gallért (gyógyászati segédeszköz boltban vény nélkül kapható), szintén jelentősen csökkentheti a fájdalmát.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 30., 11:00; Megválaszolva: 2010. december 04., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: