• Nagy a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR / Nő! A férjemnek áprilisban gondjai voltak a vérnyomásával /160/110 / ezért vérnyomáscsökkentő gyógyszert kell szednie. Természetesen nagyon megijedtünk és igyekeztünk mindenféle kivizsgálást elvégeztetni nála ( Teljes körű nagy ultrahang, belgyógyászati, neurológiai, gastroenterológiai - reflux tünetei miatt....) Szerencsére semmi kóros elváltozást... nem találtak. De időközönként fájt a feje és szédelgett is, amit a vérnyomás változásaival stb.magyaráztak. Harmadjára mentünk vissza a neurológus magánrendelésére ( akit nagyon jó orvosnak tartunk és bízunk is benne !) mire ő is azt mondta, hogy jó lenne egy koponya CT-t csináltatni, hátha közelebb jutunk a fejfájás okához. Természetesen elmentünk és a következő lett a diagnózis:Kop. CT: Középvonali helyzetű asszimetrikus kamrarendszer. A jobb oldalkamra az ellenold, mérs. tágabb, baloldal normál, tág. Kissé tágabbak a sylvius árkok, egyébként normál, tág az extracereb. Liquotér. Baloldalon a nucleus lentiformisban látható egy apró hypodens ischaemiás jellegű laesio. Jobb -on front. a koponyacsonttal összefüggésben ábrázolódott egy kb. 1 csm-es hyperdens meszes léplet mely elmeszesedett meningeomának megfelelhet, környezetében az agyállományban kóros nem ábrázolódott. Tisztelettel kérem Önt, magyarázza el számomra ezt a leletet, mert teljes bizonytalanságban leszek addig, míg el nem tudunk menni - a két hétre kapott időpontra -az orvosunkhoz. Sajnos az internet segítségével tudom csak magyarázni a leletet és az iszonyú! Mi a véleménye önnek, tényleg ennyire nagy a baj? Ezúton köszönöm meg türelmét, segítő szándékát! Üdvözlettel: Egy aggódó feleség

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Nagy baj az nincsen. A férjének a bal agyféltekében egy régebbi agyi keringészavar nyoma látszik, valamint a jobb féltekében, a homloklebenynek megfelelően egy kicsi, jóindulatú, az agyat burkoló hártyából kiinduló daganatot írtak le. Egyik sem veszélyes és egyik sem felelős a fejfájásért, szédülésért. Annak valószínű a vérnyomás kiugrás lehetett az oka.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 01., 11:09; Megválaszolva: 2010. november 04., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: