• Szem-gond

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szinte rendszeresen visszatérő, őrjítő fejfájásom van, mióta megszületett a kislányom, úgy 4 éve kezdődött. Előtte soha nem volt ilyen gondom. Migrénnek "diagnosztizáltam", mivel előtte napokban a szemem előtt cikázó fények, vibrációk jelzik. 2-3 napig tart, gyógyszer nem hat rá. Tegnap viszont olyan súlyos szédülés fogott el, hogy le kellett ülnöm egy üzletben, mert a szemem előtt minden összefolyt, megtörten láttam a dolgokat és percekig nem múlt el ez az állapot. Elég aggasztó, mivel lejátszódott bennem, hogy össze fogok esni, mert elvesztettem a koordinációs képességem és nem tudtam tájékozódni sem. Gondolom a fejemmel függ össze, vagyis valami agyi probléma lehet, ami kihat a látásra. Van valami 5lete? Az orvosom szerint csak múló fejfájás. Nem vagyok egy hipohonder de amit átéltem, az szerintem már aggodalomra ad okot. Várom szíves válaszát! Köszönettel: Eszter Zalaegerszeg, 2010-10-27

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Eszter! A leírása alapján a fejfájása megfelelhet migrénnek. Mindenképpen keressen fel egy fejfájás szakrendelést vagy ha ez nem érhető el, akkor egy neurológiai szakrendelést, ahol a szükséges vizsgálatokat előírhatják és a megfelelő gyógyszeres terápiát is. Már vannak speciális, a migrénes roham szüntetésére, enyhítésére szolgáló gyógyszerek, ezeket ezeken a szakrendeléseken tudják Önnek javasolni. Előtte azonban mindenképpen szemészeti vizsgálatot javasolnék, ahol kizárják a háttérben zöldhályog fennállását.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. október 27., 07:17; Megválaszolva: 2010. november 01., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: