• Tompa fejfájdalom és gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! / Doktor nő! Az alábbiak a panaszaim: majdnem három hete elkezdett fájni a fejem, tompa egész fejre kiterjedő fejfájásról van szó(néha egyfajta kábaság is kíséri), akkor gyomorfájást is éreztem mely később elmúlt, rá 5 napra elkapott egy elég erős megfázás orrfolyással, gyengeséggel (addig aspirinnel és paracetamollal próbáltam enyhíteni a zavaró fejfájást), nem tudtam mitévő legyek nem múlt a betegség ezért elkezdtem antibiotikumot szedni (itt kell megjegyeznem, hogy külföldön vagyok így "nem tudok" orvoshoz menni, az antibiotikumot magammal hoztam, egy gyógyszerész ismerősöm adta ha baj lenne a bölcsességfogammal, olvastam hogy jó arcüreggyulladásra is ezért beszedtem,mert arra gyanakodtam.) Sokkal jobban éreztem magam miután beszedtem az utolsó antibiotikumot is(1 hét), kijöttem a megfázásból is, azonban a fejfájás teljesen nem múlt el és megint kissé felerősödött. Részletesen a tünetek: szorító, tompa néha lüktető be nem határolható fejfájás valamikor kábasággal sokszor szem fáradtság kíséri, érzek néha nagyon enyhe hányingert, de csak a torkomban (nem hánytam). Nem tudom összefügg-e de hasmenésem is volt 1 napig (tegnap). A fejfájás nem állandó, sokszor elmúlik, főleg ha elterelődik a figyelmem (forró fürdő pl.) nincs pontos időpont mikor jön elő, teljesen nyugodtan alszok nem zavar az alvásban. Szemüveges vagyok és valószínűleg már cserélnem kéne az egyik lencsém is, de addig még nem jutottam el. Megmérettem a vérnyomásom egy gyógyszertárban azt mondták az rendben van. Ha fejfájásom van nagyon tud zavarni a hangoskodás. Erőnlétemmel nincs gond, nem érzek gyengeséget, a mozgáskordinációm rendben van. A családomban nem volt előzőleg daganatos beteg. Egészséges életmódot élek, mozgásban és táplálkozásban is. Előzőleg sok stressz ért/ér, egyedül vagyok külföldön és emiatt több lelki problémám is akadt,amit persze próbálok leküzdeni. A fejfájás mérséklődik valamennyire friss levegőn és mint mondtam nem mindig van. Nagyon hálás lennék ha valamiféle útmutatással tudnának szolgálni nekem. 23 éves férfi.

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Uram! A fejfájásának lehet egy maradványtünete az arcüreggyulladás, amely megelőzte ezt. Lehet, még nem gyógyult ki belőle teljesen, illetve k,érdés, milyen antibiotikumot szedett rá, hiszen az sem mindegy. Ha mégis tartóssá válik, mindenképpen kellene egy orvos, aki általános vizsgálatokat elvégez, hiszen az Ön korában akár nagy baj is lehet ennek hátterében. A szemészeti ok is gyakori, ahhoz pedig egy szemész kell, hogy erre választ adjon, tehát az orvosokat sajnos nem kerülheti el még külföldön sem.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 15., 19:19; Megválaszolva: 2010. október 21., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: