• Gyermekneurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Igen Tisztelt Doktornő, dr.Bessenyei Mónika! A mai nap kaptam Öntől választ arra vonatkozóan, ami kamasz lányom migrénjével volt kapcsolatos.Ön kizárta azMRI vizsgálat lehetőségét számos esetben. Nem egyértelmű számomra, hogy mit is jelent az a mondata miszerint "illetve ha a gyermeknek van neurológiai gócjele, ami a gyeremek vizsgálatával megállapítható."???? Mit tekinthetek neurológiai gócjelnek? Amikoris ezt a levelet írom Önnek, ismételten fejfájással küzd a lányom....Én pedig aki aggodom érte, csak a választ kutatom, hiszen annyira rossz ez a bizonytalanság, hogy mitől fáj ismét a feje, amikor 3 napja fájt nemrégiben? Fejfájásnaplót vezetek, amiben részletesen leírom mikor mit csinált, ami esetlegesen kiválthatta a migrénes panaszát. Érdekes hogy esténként sűrűbben jelentkezik a tünet, megkérdezésemre, hogy érez e zsibbadást nemmel válaszolt, de fáradságra hivatkozva elbújik a sötét szobába, és fájdalomcsillapitóbtől elalszik... A mai nap megismételtettük a laborvizsgálatot, az eredmények a problémát feltárhatják.....belgyógyász orvos szerint, ha bármilyen komoly probléma vana kiskány agyán a laborvizsgálat elsődlegesen ki fogja ezt mutatni. Ön javasolja a neurológiai rendelés felkeresését? Milyen vizsgálatokra számíthatunk? Elnézést az aggodó soraimért. Ismételten várom válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Ha ilyen sűrűn jelentkeznek a migrénes rohamok, akkor be kell állítani olyan megelőző kezelést, amely a rohamok gyakoriságát és erősségét csökkentik, ezt gyermekneurológus tudja Önöknek javasolni. A leírt tünetek, amelyek a fejfájás alatt jelentkeznek, a migrén szokásos velejárói. Gyermekneurológia vizsgálatot javasolnék mindenképpen.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 20:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 19:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: