• Fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem Doktor Úr. Lassan 3 éve fáj a fejem teteje, mert a fülészeten volt egy szerencsétlen orron keresztüli tükrözésem , egy garatban lévő chysta miatt. Többszöri cukorleesés (1,9) az insulin szintem ekkor 56 volt, és a gyakori vizelet miatt Sella MR készült. Sella MR eredménye: j.o. ventralisan egy 8,4 mm-es hosszúkás kontrasztanyagot homogénen halmozó dorsalisan az adenohypophysissel összekötettéssel álló elváltozás ábrázolódott. Az elváltozás cranialisabban a j.o. nervus opticus distalis szakaszát megemeli, min. dislocalja, de lényeges compressiora utaló jel nem látható. Erre az agysebész azt mondta, hogy csak akkor kell megmüteni, ha látópálya sérülésem lesz. Gyakran látok szürke fátyolt magam előtt, homályos látásom is van, és bal oldalon kisfokú látótér kiesésem, ami miatt eltiltottak a vezetéstől. EEG vizsgálatom eredménye: Nyugalmi ébrenlétben a bal félteke felett 12c/s, a jobb félteke felett 11 c/s alpha hullámokból felépülő háttértevékenység látható. Hv. alatt a 2'3'4'5' percben generalisalt éles hullám paroxysmusok jelennek meg. A szemnyitás és zárás átmenetileg desyncronisal. Hv.után lényeges változás nincs. Vélemény: Alpha háttértevékenység mellett Hv. alatt generalisalt éles hullám paroxysmusok. Már nem termel a szervezetem több hormont, de a fejtető fájásom szüntelen megvan. Szeretném Öntöl megkérdezni, hogy ez a micro adenoma okozhat-e fejfájást, vagy esetleg az EEG-n találtak? Válaszát türelmetlenül várva, tisztelettel Margó.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Az EEG teljesen normális, a hyperventillatio (HV, erősebb légvételek) alatt megjelenhetnek a leírt hullámok. A microadenoma nem szokott fejfájást okozni, mivel nem térfoglaló jellegű. Okozhatja a fejfájást szemészeti probléma, streesz is ha állandó jellegű. Érdemes lenne egy fejfájás szakrendelést felkeresnie, ahol a részletesebb kikérdezése és vizsgálata után többet tudnának mondani.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 08:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: